Access

Databases zijn onmisbaar

Geautomatiseerde bedrijfsprocessen of informatiesystemen zorgen voor gebruiksgemak en efficiëntie. Zowel op de werkvloer als op kantoor. Voor de aansturing van zo’n proces of systeem is een digitale database onmisbaar. Breen Services heeft de ervaring en expertise in huis om voor jouw processen of systemen een op maat gesneden database te ontwerpen in Microsoft Access.

Access

Betaalbare oplossing

Met een Access database haal je een relatief goedkope oplossing in huis. Access behoort tot de standaarduitrusting van het professionele Microsoft Officepakket. De koppeling met programma’s als Word, Excel en Outlook is dus prima geregeld. In de markt zijn diverse database-applicaties verkrijgbaar. Stuk voor stuk zijn ze duur in aanschaf en gebruik door de licentiecontracten. Bovendien maak je in de praktijk slechts van een deel van de mogelijkheden gebruik.

 

Maatwerk pur sang

Kies je voor Access als oplossing? Het team van Breen Services verstaat de kunst om met Visual Basic for Applications (VBA) functionaliteiten binnen Access op maat te programmeren. Met één druk op de knop voert de applicatie vervolgens taken automatisch voor je uit. Jouw meerwaarde: je kunt er goed mee uit de voeten én je geeft een impuls aan jouw performance.

Database voor klantcontacten

Een professioneel opgezette database bevat een schat aan informatie. Denk maar aan je klantenbestand waarin je gegevens van klanten opslaat. In één oogopslag zie je de historie die je met een klant hebt. Van gekochte artikelen tot verstuurde facturen. En van service-afspraken tot gevoerde telefoongesprekken. En nog veel meer.

 

Gebruiksgemak

Het voordeel van Access databases is dat meerdere medewerkers toegang hebben tot dezelfde applicatie. Nieuwe data hoeft slechts één keer in het centrale systeem ingevoerd te worden. Dankzij de krachtige zoekfunctie wordt gezochte informatie razendsnel gevonden. In een handomdraai is het mogelijk om data op te slaan, te delen, te beschermen, te verrijken, te analyseren en te presenteren. Access bewijst zijn kracht helemaal bij complexe analyses, waarvoor Excel te kort schiet. Denk bijvoorbeeld aan het genereren van KPI's of het berekenen van dekkingsbijdragen.

 

Training op locatie

Microsoft Access brengt structuur in jouw bedrijfsprocedures. Zowel je medewerkers als klanten plukken de vruchten van deze gestructureerde werkwijze. Jouw medewerkers hebben weinig training nodig om met Access aan de slag te gaan. Toch is goed om beslagen ten ijs te komen. Breen Services organiseert op locatie een praktische training voor jouw team. Dankzij een stapsgewijze uitleg en concrete oefeningen krijgen je medewerkers het programma onder de knie. Een aanrader als jouw bedrijf overstapt op Access.

 

Afspraak maken?

Nieuwsgierig geworden naar de kracht van Access voor uw bedrijfsprocessen? Breen Services maakt graag een afspraak om de mogelijkheden en voordelen voor jouw bedrijf toe te lichten. Bel (040) 787 94 10 of mail om een afspraak te maken.