Ontstaan

  Softwarebureau scholten

  Hoe het begon

  Nadat Jeroen na zijn opleiding vijf jaar in loondienst heeft gewerkt, kroop bij hem het ondernemersbloed waar het niet gaan kon. Hij wilde graag voor zichzelf beginnen.

  Op 15 maart 2000 heeft Jeroen zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam “Softwarebureau Scholten”. Hij heeft jarenlang als zelfstandige gewerkt bij diverse opdrachtgevers en vanuit zijn kantoor aan huis.

   

  Praktijkopleider

  Jeroen vindt het leuk en belangrijk om jongeren te begeleiden tijdens hun studie. Hij is praktijkopleider geworden en heeft diverse stagiaires van de opleiding ICT van het Summa College begeleid.

   

  Jeroen scholten

  Sociale onderneming

  In 2015, toen de omstandigheden er rijp voor waren, begon een oude gedachte opnieuw te kriebelen, doorgroeien naar een onderneming met personeel, maar dan breder.  Het idee ontstond om een sociale onderneming op te starten, om zo ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich te laten ontplooien en ze daarmee een grotere kans te kunnen geven op een betaalde baan, bij Breen Services of een ander bedrijf. In september 2015 was het zover.

  Breen Services - share IT, multiply your impact

  Omdat de naam "Softwarebureau Scholten" direct gelinkt was met de naam van Jeroen, werd het tijd voor een nieuwe naam.  “Breen Services” werd geboren en de eerste werknemer kwam in dienst.

  Een onderneming heeft ruimte nodig en daarom vestigde Breen Services zich op het terrein van Sectie-C in Eindhoven.

   

  Vennoten

  Het runnen van een groeiende sociale onderneming heeft meerdere focuspunten. Daarom is Judith vanaf medio 2016 mee gaan werken bij Breen Services. Ze heeft een intensieve rol gekregen binnen het bedrijf. Per 1 januari 2017 is Breen Services een V.O.F. geworden met Jeroen en Judith als vennoten.

  Intussen werd ook de kantoorruimte op het terrein van Sectie-C te klein en zijn we vanaf februari 2017 te vinden in ons nieuwe kantoor aan Urkhovenseweg 31 in Eindhoven.

   

  Judith scholten en Jeroen scholten
  PSO Certificaat keurmerk, prestatieladder socialer ondernemen

  PSO

  Op 1 juni 2017 hebben we het PSO keurmerk trede 3 (Prestatieladder Sociaal Ondernemen) in ontvangst mogen nemen. We zijn daar zeer trots op!