Data Verrijking

Data verrijking

Data hebben, is niet hetzelfde als bruikbare informatie bezitten. Vaak is data grof en slecht gecatalogiseerd, is de opmaak matig, of komt het uit verouderde bronnen en is het niet zo maar te verwerken door nieuwe systemen. Ook kan data lastig benaderbaar zijn vanwege, bijvoorbeeld, de omvang.

Door deze data te verrijken zal het een échte bron van informatie worden, en de basis worden voor nieuwe systemen of uitbreiding van bestaande systemen.

Data verrijking

Breen Services heeft de kennis en het talent in huis om deze ruwe databronnen te verrijken en kan helpen bij het invoeren van deze informatie in nieuwe systemen. Stuur ons een voorbeeld van de ruwe data, geef aan waar je het voor wilt gaan gebruiken, en wij vinden een methode om jouw data zo te verrijken dat jij je doelen kunt bereiken.

Excel Dashboard

Het monitoren van indicatoren uit een productiedatabase is helemaal niet zo ingewikkeld. Voorwaarde is wel dat je toegang hebt tot de data en kennis hebt van het datamodel. In Excel maak je door middel van een connectie tussen de database en een draaigrafiek een mooi dashboard waarin je jouw indicatoren kunt volgen. Ververs je deze connectie en doe je dit vervolgens regelmatig (en dit kan op automatisch ingesteld worden), dan is jouw dashboard helemaal compleet.
Heb je geen directe toegang tot de database dan kan een koppeling/interface oplossing bieden.

De draaigrafiek op het dashboard toont het aanmaakuur (blauwe staaf) versus het verwerkingsuur (groene staaf). Als deze acties niet gelijktijdig lopen ontstaat er een gat (oranje lijn).

Meer weten? Neem dan contact met ons op.